KIND OF - din digitala personal shopper

KUNDVILLKOR

GENOM ATT KRYSSA I RUTAN "JAG HAR LÄST OCH GODKÄNT KUNDVILLKOREN" NÄR DU BESTÄLLER EN LOOK HOS KIND OF, FÖRBINDER DU DIG TILL KUNDVILLKOREN NEDAN.


Allmänt
Kundvillkoren är allmänna villkor när du som kund gör en beställning och ingår avtal med KIND OF. Genom KIND OF får du en professionell digital personal shopper-tjänst av utvalda second hand-plagg. Vi erbjuder en look av tre plagg, samt en överraskning, utifrån en inspirations-look. Med tjänsten vill vi möjliggöra för fler att enkelt köpa hållbara plagg, noga utvalda för just dig. Dessa looks och plagg skall vara lätta att kombinera med din övriga garderob och ge inspiration till att tänka stil och looks som en helhet! En hållbar look som månar om både dig och världen.


Som kund behöver du fyllt 18 år och för att kunna nyttja vår tjänst behöver vi viss information från dig. Informationen får du uppge i ett formulär som skickas vid beställning. Var noga med att ange korrekt namn, e-postadress, postadress samt svaren på de frågor vi har till dig. Detta så att vi kan utföra vår tjänst på bästa sätt och så att du får din beställning till rätt namn och adress. Genom att acceptera kundvillkoren förbinder Du dig att följa kundvillkoren i sin helhet, samt godkänner att Du tagit del av informationen om hantering av personuppgifter och samtyckt till användningen av personuppgifter och cookies enligt KIND OFs Integritetspolicy.


Ett avtal om köp ingås när KIND OF bekräftat din beställning och Du mottagit orderbekräftelse via e-post.


Registrering

Du behöver inte registrera dig som kund av vår tjänst. Vi vill dock informera dig hur vi hanterar den information du skickar till oss. Se Integritetspolicy nedan.


Giltighetstid
Villkoren för den avtalade beställningen löper tills vidare. KIND OF förbehåller sig rätten att ändra kundvillkoren.


Digitala utskick
KIND OF kan ibland erbjuda kampanjer på kindof.se som kan ha förmånligare villkor än vad som framgår av dessa Villkor, t.ex. rörande betalning eller förlängd ångerrätt. Dessa förmånligare villkor gäller så länge kampanjen är aktiv och för de specifika varor som anges av KIND OF i samband med kampanjen. KIND OF förbehåller sig rätten att när som helst återkalla sådana kampanjer. Vid avslutande eller återkallande av en kampanj gäller dessa Villkor utan ändringar.


Skicket på din LOOK

Alla kläder och eventuella accessoarer hos KIND OF är noga utvald second hand som säljs i befintligt skick. Vi är noga med kvaliteten på de varor vi väljer ut och kontrollerar dem noga innan vi levererar din look. De varor som väljs ut skall inte vara noppiga, trasiga, fläckiga eller missfärgade på något sätt.
Har en look med plagg som tex har ett utseende som skall se blekt ut, skall detta tydligt framgå i presentationen av looken. Skulle det finnas någon mindre defekt på en vara, men som är en tydlig del av looken, specificeras detta tydligt i produktbeskrivningen. KIND OF garanterar inte att kläderna är av ett särskilt material (om du inte har gjort ett aktivt val i din beställning) eller märke. Den look du beställer innehåller inte exakt de plagg bilderna föreställer, utan kommer att handplockas av KIND OF utifrån vald look och efter dina mått.


KIND OF garanterar en professionell personal shopping-tjänst med noga utvalda kvalitativa second hand-plagg.

Alla kläder som levereras från KIND OF är nytvättade med parfymfritt och allergivänligt tvättmedel. Vi använder inte sköljmedel utifrån en omtanke om våra kunder och miljön. Sköljmedel innehåller kemikalier (bla ftalater) som bryter ned plaggets elasticitet, sitter kvar i textilierna över tid och har en hormonstörande inverkan. Därför väljer vi bort detta i hanteringen av våra textilier. Vi kan dock inte garantera att plaggen sedan tidigare tvättats med parfymfria tvättmedel, om de tvättats med sköljmedel eller att de har varit i ett pälsdjursfritt hem.


Betalning med swish
Du betalar enkelt och säkert med swish. Du får en betalningsbekräftelse direkt i swish-appen när betalningen är genomförd tillsammans med information om när betalningen genomförts. Detta är dock inget kvitto, utan detta skickar vi till dig via den e-postadress du lämnat vid beställningen. Du får sedan information när vi är redo att leverera din beställning. Vid beställning av en Look gäller de priser som anges på www.kindof.se. Priser anges i svenska kronor och är inklusive moms. Priserna inkluderar inte betalnings- och fraktavgifter, som anges separat.


Orderbekräftelse
Du får alltid en bekräftelse när du fyllt i formuläret och betalat din order. Den skickas till den e-postadress du angivit. Kontrollera att allt stämmer och spara gärna orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuella kontakter med oss. Om du upptäcker att något i din beställning blivit fel, kontakta oss snarast så försöker vi korrigera det innan det skickas. Vänligen titta även i din skräp/spam mail så den inte råkat hamna där.


Leverans och frakt
Vi packar din beställning så snart vi har hittat din look, men senast 8-12 dagar efter din inkomna beställning. Vi lägger ut våra looks varannan torsdag och beställningar av en ny look kan då ske mellan torsdag och måndag. Därefter tar det upp till 7 dagar för oss att hitta och skicka din look. Vi använder oss av PostNord vid våra leveranser. I nuläget är det högt tryck på leveranser inom Sverige och vi vill upplysa dig om att viss fördröjning kan komma att förekomma utifrån rådande situation. Vi kan därför inte garantera att varor levereras inom en viss angiven tid. I sådana situationer kan vi inte kompensera dig för eventuella olägenheter som drabbar dig. EV. Om du har uppgett ditt mobilnummer vid din beställning får du ett sms när paketet skickas samt när det kommer fram till ditt postombud. Frakt tillkommer beroende på paktets vikt.


Ångerrätt och öppet köp
Enligt Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet/din beställning genom att meddela oss detta inom 14 dagar från att du mottagit varan. För att du skall kunna nyttja din ångerrätt måste du returnera varan i oskadat skick och med prislapparna kvar på varan. Önskar du returnera en vara skall du maila KIND OF på hej@kindof.se och meddela namn, orsak till retur och vilken vara som returneras. Återbetalningen sker via swish så snart varan återkommit till KIND OF. Du kan också använda dig av den standardblankett, för utövande av ångerrätt, som Konsumentverket tagit fram (se www.konsumentverket.se)


Reklamation
Vi säljer alla varor i befintligt skick och är skyldiga att uppge eventuella brister som en vara har. Om en vara inte motsvarar din förväntan, eller om den är felaktig/defekt utöver det som angivits i produktbeskrivningen, är du välkomna att kontakta oss. Om du har mottagit en felaktig vara har du alltid rätt att returnera den till oss på KIND OF. Information om returhanteringen får du när vi bekräftar ditt reklamationsärende via mail. Varorna ska vara oanvända (från det att du mottagit dem) och alla eventuella lappar ska sitta kvar i plaggen eller varan som returneras. Om någon vara är defekt vid ankomst på grund av t ex transportskador ber vi er kontakta oss snarast. En defekt vara ersätts i första hand med en liknande felfri vara, men skulle detta inte vara möjligt kommer parterna överens om en annan lösning på situationen. KIND OF står för returfrakten vid godkända reklamationer.


Garantier
Eftersom tjänsten via KIND OF omfattar begagnade varor ansvarar KIND OF inte för olika varors garantier. Om du har en vara där något går sönder som faller inom garantin hänvisar vi direkt till tillverkaren.


Oförutsädda händelser
Oförutsedda händelser som krig, naturkatastrof, strejk och liknande omständigheter, som inte kan förutses eller påverkas ska hänföras till ”Force majeure”, vilket innebär att KIND OF inte ställs till svar eller behöver fullgöra ingångna avtal.


Integritetspolicy

För oss på KIND OF är det viktigt att du och dina personuppgifter behandlas på ett ansvarsfullt sätt. Ett sätt som värnar om din integritet och att du får veta vilken information vi lagrar, hur vi hanterar den, hur den används samt vilken rätt du har i relation till dina personuppgifter hos KIND OF. Vid beställning ger du samtycke för lagring av dina uppgifter.


Dessa uppgifter lagrar vi för att kunna uppfylla vårt avtal med dig.

När du via instagram, alternativt vår hemsida gör en beställning hos oss samlar vi in personuppgifter bland annat för att kunna:


- hantera din beställning via vårt kundformulär 

- hantera dina kundserviceärenden via mail

- administrera köpet av dina varor och digitala personal shopper-tjänst 

- kommunicera med dig angående din beställning 

- för att uppfylla lagar exempelvis bokföringslagen samt att kunna fullfölja avtal exempelvis köpeavtalet.


De personuppgifter vi samlar in och lagrar är ditt namn, adress, telefonnummer, mailadress samt vilka produkter du köpt.


Delning av dina uppgifter

I de fall det är nödvändigt för att vi ska kunna erbjuda våra tjänster delar vi dina personuppgifter med företag som är s.k. personuppgiftsbiträden för oss. Ett personuppgiftsbiträde är ett företag som behandlar informationen för vår räkning och enligt våra instruktioner. Vi har personuppgiftsbiträden som hjälper oss med:


1) Transporter. Sendify: Läs här hur de hanterar personuppgifter. https://www.sendify.se/sv/personuppgiftspolicy/

2) Betallösningar. SEB: Läs här hur de hanterar personuppgifter. https://seb.se/juridik-och-sakerhet/sebs-integritetspolicy

3) Marknadsföring (print och distribution, nyhetsbrev, sociala medier) och IT: https://policies.google.com/privacy


När dina personuppgifter delas med personuppgiftsbiträden sker det endast för ändamål som är förenliga med de ändamål för vilka vi har samlat in informationen t.ex. för att kunna uppfylla våra åtaganden enligt köpeavtalet villkor. 


Vi delar även dina personuppgifter med vissa företag som är självständigt personuppgiftsansvariga. Att företaget är självständigt personuppgiftsansvarig innebär att det inte är vi som styr hur informationen som lämnas till företaget ska behandlas, exempelvis statliga myndigheter. När dina personuppgifter delas med ett företag som är självständigt personuppgiftsansvarig gäller det företagets integritetspolicy och personuppgiftshantering. 


Marknadsföring

Uppgifterna lagras och kan användas i marknadsföringssyfte, men enbart hos KIND OF. Detta innebär (såvida du inte skriftligen motsatt dig det) att KIND OF kan komma att använda dina personuppgifter för att kontakta dig med eventuella nyhetsbrev eller direktmarknadsföring/kampanjer.


Du har givetvis möjlighet att när som helst skriftligen meddela oss att du motsätter dig behandling av dina personuppgifter för marknadsföringsändamål! Kontakta vår kundtjänst på hej@kindof.se


KIND OF kan komma att länka till andra webbplatser, som ligger utanför KIND OFs kontroll, och webb-platser utanför KIND OFs kontroll kan länka till kindof.se. Även om KIND OF gör sitt bästa för att säkerställa att KIND OF enbart länkar till webbplatser som delar KIND OFs personuppgifts- och säkerhetsföreskrifter enligt Integritetspolicyn är KIND OF inte ansvarig för skydd eller sekretess av information eller personuppgifter som Du tillhandahåller på andra webbplatser. Du bör iaktta försiktighet och läsa personuppgiftsföreskrifterna för den aktuella hemsidan.


Dina rättigheter

Om du vill få en djupare insikt i vilka personuppgifter vi behandlar om just dig kan du begära att få tillgång till uppgifterna. Tänk på att om vi får en begäran om tillgång kan vi komma att fråga om ytterligare uppgifter för att säkerställa en effektiv hantering av din begäran och att informationen lämnas till rätt person.

Du kan begära att dina personuppgifter rättas om uppgifterna är felaktiga. Inom ramen för det angivna ändamålet har du också rätt att komplettera eventuellt ofullständiga personuppgifter. 

Du har även rätt till radering eller begränsning av behandlingen av dina personuppgifter. Du har även rätten att återkalla ditt samtycke för behandling av dina personuppgifter samt att inkomma med eventuella klagomål angående behandlingen av dina personuppgifter till Datainspektionen. Detta gäller dock inte om vi exempelvis är skyldiga enligt lag att bevara uppgifterna.


Ansvarig för dina uppgifter

Det är Studio Nigh Sweden AB med varumärket KIND OF – org.nr 559334-7593 som är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter undantaget de uppgifter som någon av våra samarbetspartners är personuppgiftsansvariga för.


Välkommen att kontakta oss på hej@kindof.se om du har frågor eller funderingar om personuppgifterna vi har lagrat om dig.


Hemsidans innehåll

Hemsidan, samt allt innehåll på denna, ägs av KIND OF eller dess licensgivare. Informationen är skyddad genom bland annat immaterialrättsliga och marknadsrättsliga lagar. Detta innebär att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om varor, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan skriftligt godkännande från KIND OF.


Tvist
KIND OF ansvarar endast för direkt skada, ej följdskador eller indirekta skador, och ansvaret är begränsat till 50 procent av plagget/accessoarerna nyvärde.
I fall tvist föreligger mellan KIND OF och kunden ska parterna i första hand försöka lösa tvist genom överenskommelse. Om parterna inte kan enas kan tvisten avgöras av Allmänna Reklamationsnämnden i den mån nämnden är behörig att pröva frågan. I annat fall avgörs tvisten av allmän domstol i Sverige.

Överlåtelse


KIND OF äger rätt att helt eller delvis till annan överlåta sina rättigheter, fordringar och skyldigheter enligt dessa kundvillkor utan föregående samtycke av kunden. Kunden äger inte rätt att utan KIND OFs skriftliga samtycke överlåta sina rättigheter och skyldigheter enligt dessa kundvillkor.

KIND OF - 12-01-2022

unsplash